Induló osztályok:

FELVÉTELI 9.OSZTÁLYBA

A 2022- 2023 - as tanévben HAT kilencedik osztályt szeretnénk indítani, a következő szakosításokkal:

  Elméleti oktatás , REÁL szakok

 • Matematika-informatika, intenzív informatika: 26 hely

  Az intenzív informatika szakosítás emelt informatika programozás óraszámot jelent, a diákok heti 1 informatika óra helyett heti 4 órában bővíthetik informatikai tudásukat. Ezekben az osztályokban első és második idegen nyelvet is heti két órában tanítunk.

 • Matematika-informatika/Természettudományok, intenzív angol nyelv: 13 + 13 hely

  Az intenzív angol nyelvű informatika osztály emelt óraszámot jelent angol nyelvből, így diákjaink heti 2 óra helyett heti 4 órában sajátítják el a nyelvet. Ellenben az informatika programozás óra ezekben az osztályokban heti 1 óra. Második nyelvként németet tanulnak heti 2 órában.

 • Természettudományok, intenzív angol nyelv: 26 hely

  Az intenzív angol természettudomány szakon heti 4 óra angol és heti 2 óra német van.

 • Érettségi: román, magyar, matematika és egy választott tantárgy a következőkből: fizika/ informatika-programozás/ kémia/ biológia.
  Tizenkettedik végén segédprogramozói diploma szerezhető.
  Továbbtanulási lehetőségek: real szakok, pl mérnöki szakok, programozás, közgazdászat, orvosi, gyógyszerészeti, de akár humán szakok is, nyelvek, tanári stb.

  Elméleti oktatás , HUMÁN szakok

 • Társadalomtudományok, bilingv: 13 angol +13 német hely

  A társadalomtudomány szakon három lehetőség közül választhatnak: a kéttanyelvű (bilingv) osztály angol, illetve német változata, és az intenzív angol osztály. A kéttannyelvű (bilingv) osztály heti 6 angol/német órát jelent. Az angol feléhez szükséges megyei szintű felmérő nyelvvizsga- erre május 19- én kell jelentkezni a diák saját iskolájánál, május 24-25-én kell beiratkozni, a vizsgára pedig május 26-28-án kerül sor. A vizsgát helyettesítheti nemzetközi nyelvvizsga, de ezt is el kell ismertetni ebben az időszakban a saját iskolájánál. Az osztály német felében azonban kezdő szintről indul az oktatás, ezért nem szükséges nyelvvizsga. Az osztály mindkét fele tanul másodnyelvet is – az angol németet, a német angolt
 • Társadalomtudományok, intenzív angol nyelv: 26 hely

  Az intenzív osztály heti 4 órában tanul angolt, heti 2 órában németet/franciát. Mind az öt elméleti osztályunkban csoportbontással oktatjuk az első nyelvet, a másodnyelv esetében csak a bilingv osztályoknál van csoportbontás

 • Érettségi: román, magyar, történelem és egy választott tantárgy a következőkből: földrajz/ filozófia/ logika/ pszichológia/ közgazdaságtan
  Továbbtanulási lehetőségek: jog, humán szakok, nyelvek, tárdasalomtudományok, tanári, kommunikáció, európai kapcsolatok, alkalmazott nyelvek, marketing.

 • Pedagógia szakirány - egy osztály, 24 hely- 12 hely tanító- óvodapedagógus, 12 hely bölcsődei óvódapedagógus

  Érettségivel záruló szakmai, elhivatottsági (vocaţional) szak.
  Pedagógiai alapú tanulmányok, mely szakvizsgával zárul. A megszerzett képesítés feljogosít a bölcsődékben való munkavállalásra. A diákok gyakorlati képzést is kapnak, óvodákban, illetve bölcsődékben. Az elméleti oktatás ugyanakkor azt is biztosítja, hogy aki egytemen szeretne továbbtanulni megtehesse.
  Az érettségi vizsga elméleti része a humán szaknak megfelelő: román, magyar, történelem és egy választott tantárgy. A szakmai vizsga a gyakorlati képzséhez, illetve óratartáshoz kapcsolódik, a módszertani előírásoknak megfelelően.
  FONTOS: Ez utóbbi osztályba május 11- től kezdődik a beiratkozás, május 19- én szervezzük az előzetes képességfelmérést ( szövegértés, rajz, zene, torna)


  Vidéki diákjainknak bentlakást és étkezési lehetőséget kínálunk Szeretettel várjuk leendő IX. osztályos diákjainkat!

letöltés: Felvételi METODOLÓGIA