Concursul județean de Limba română ca Limbă nematernă

Concursul județean de Limba română ca Limbă nematernă, adresat elevilor de la școlile și secțiile cu predare în limba minorității maghiare (elevii din clasele a V-a, a VI-a, a VII-a, a VIII-a, a IX-a, a X-a și a XI-a) nu este un examen, ci o competiție, fiind o experiență educațională unică și antrenantă pentru candidații ce provin din școlile cu predare în limba minorității maghiare.
Consursul s-a organizat pe toate nivelurile lingvistice: A1, A2, B1, B2, C1, C2. Testele au fost create în corelație cu Cadrul European Comun de Referință pentru Limbi: învățare, predare, evaluare (CECRL). De asemenea, ele corespund cu nevoile lingvistice reale, din viața de zi cu zi.

Anul 2024:

Pe 8 februarie 2024, școala noastră a organizat a II-a ediție a Concursului județean de Limba română ca Limbă nematernă, adresat elevilor de la școlile și secțiile cu predare în limba minorității maghiare (elevii din clasele a V-a, a VI-a, a VII-a, a VIII-a, a IX-a, a X-a și a XI-a).
Începând cu această ediție, concursul s-a organizat pe două secțiuni:
I. JUNIOR – pentru clasele V-VIII, nivelurile: A1, A2, B1, B2;
II. ADOLESCENT – pentru clasele IX-XI, nivelurile: B1, B2, C1, C2.
Vă mulțumim pentru participare și vă așteptăm anul viitor la o nouă ediție!
Nivel A1: Subiecte A1 Barem A1Nivel A2: Subiecte A2 Barem A2Nivel B1 JUNIOR: Subiecte B1 JUNIOR Barem B1 JUNIORNivel B1 ADOLESCENT: Subiecte B1 ADOLESCENT Barem B1 ADOLESCENTNivel B2 JUNIOR: Subiecte B2 JUNIOR Barem B2 JUNIORNivel B2 ADOLESCENT: Subiecte B2 ADOLESCENT Barem B2 ADOLESCENTNivel C1 ADOLESCENT: Subiecte C1 ADOLESCENT Barem C1 ADOLESCENTNivel C2 ADOLESCENT: Subiecte C2 ADOLESCENT Barem C2 ADOLESCENTAnul 2023:

Pe 13 februarie 2023, școala noastră a organizat prima ediție a Concursului județean de Limba română ca Limbă nematernă, adresat elevilor de la școlile și secțiile cu predare în limba minorității maghiare (elevii din clasele a V-a, a VI-a, a VII-a, a VIII-a, a IX-a și a X-a). La această ediție s-au înscris 300 de elevi din diferite școli ale județului.Rezultatele se raportează în perioada: 6-8.03.2023. Vă mulțumim pentru participare și vă dorim mult succes!
SUBIECTE si BAREME:
Nivel A2: Subiecte A2 Barem A2Nivel B1: Subiecte B1 Barem B1Nivel B2: Subiecte B2 Barem B2Nivel C1: Subiecte C1 Barem C1Nivel C2: Subiecte C2 Barem C2